Stiai ca in tara noastra, obezitatea ocupa pozitia a doua in topul celor mai frecvente boli cronice la copii, dupa tulburarile de vedere? Dar si mai ingrijorator este faptul ca, in decurs de 10 ani (2004-2014), numarul de copii care sufera de obezitate s-a dublat… (Sursa: Raport naţional „Evaluarea nivelului de dezvoltare fizică şi a stării de sănătate pe baza examenelor medicale de bilanţ la copiii şi tinerii din colectivităţile şcolare din mediul urban şi rural – an şcolar 2013-2014”)
Daca vrei sa afli daca greutatea actuala a copilului tau se inscrie in intervalul normal de referinta pentru varsta si inaltimea lui, poti accesa https://nccd.cdc.gov/dnpabmi/Calculator.aspx?CalculatorType=Metric de pe site-ul oficial U.S. Department of Health & Human Services, Centers for Disease Control and Prevention.
In cazul in care copilul tau are o greutate in afara intervalului normal de referinta, nu ignora acest aspect! Pentru ca s-a dovedit ca obezitatea la copil creste riscul de aparitie al altor boli, precum bolile sistemului cardiovascular, diabetul zaharat, anumite forme de cancer si afectiuni psihologice. Cu alte cuvinte, stilul de viata din copilarie va impacta sanatatea adultului in devenire!
Daca vrei sa afli ce inseamna alimentatia sanatoasa pentru copilul tau, te astept la workshopul meu in cadrul caruia mi-am propus sa discutam despre alimente sanatoase si, mai putin sanatoase… Care sunt cantitatile recomandate pentru copilul tau si in ce combinatii ar trebui consumate? Cate dulciuri poate consuma si care sunt alternativele sanatoase? Sunt cateva dintre intrebarile la care va voi da raspunsuri argumentate stiintific… Dupa care vom discuta despre diverse strategii comportamentale prin care putem pune in practica teoria (fixarea unui program de mese, adaugarea unor alimente noi, negocierea cantitatii de dulciuri consumate etc.).

Înscrie-te acum!
Sună la 0749 11 33 00
Sau completează formularul de participare de mai jos!
18 iulie 2018
de la 18:00
la Cafe The Institute

Mădălina Truică
Sunt medic și am știut dintotdeauna că aceasta este profesia pe care o voi practica. Pasiunea pentru Nutriție a început în facultate, atunci când mi-am alcătuit primul regim alimentar sănătos, care să mă ajute să scap de kilogramele în plus. Atunci am început să aprofundez metabolismul energetic, pentru a controla în cele mai mici detalii procesul de slăbit.
Ulterior am obținut diploma de licență cu lucrarea “Evoluția greutății pacienților cu diabet zaharat tip 2, înainte și după diagnostic”, sub coordonarea Prof. Dr. Constantin Ionescu-Târgoviște. În prezent sunt medic specialist în ”Diabet, Nutriție și Boli Metabolice”.
Practic medicina în clinici specializate. Acord consultații de Nutriție Terapeutică celor care iși doresc un regim alimentar personalizat, în funcție de afecțiunile medicale de care suferă. De asemenea, am pacienți care vin cu obiective legate de slăbit și de alimentația sănătoasă, pe care îi ghidez să și le atingă și să le mențină. Sunt coautoare a trei cărți de rețete culinare potrivite pentru slabit (“Kilostop Green”, ”Kilostop Detox” și “Kilostop Fit Bunny”). Scriu frecvent articole în diverse reviste și în mediul online.
Îmi îmbunătățesc permanent abilitățile de comunicare. În 2013 mi-am obținut certificarea internațională de NLP Practioner. Metodologia mea de lucru presupune construirea unei relații deschise cu pacientul, care să mă ajute să înțeleg trăirile acestuia și dificultățile pe care le poate întâmpina în procesul de schimbare a obiceiurilor alimentare.
Sunt pasionată de informația medicală de calitate, care să fie în acord cu ultimele cercetări știintifice. Îmi place să citesc și, la rândul meu… să împărtășesc!