Scrisul e ca o vrajă, nu-i așa? Basmele copilăriei, romanele adolescenței, proza scurtă de la vârsta la care tinerețea se ghemuiește în fața maturității – milioane de cuvinte care ne-au mobilat interior și ne-au influențat felul de a fi și ne-au făcut așa cum suntem: unici printre ceilalți.
Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Așa este, dar chiar această propoziție – o fotografie face cât o mie de cuvinte – este o înșiruire de cuvinte. Cineva a rostit-o, cineva a scris-o.
Ce este scrisul? Iată o întrebare!
La întrebarea aceasta fiecare răspunde în felul său. Nu a fost inventată definiția scrisului. Toți scriem. Fie că scriem cărți, fie că scriem pentru prietenii de pe Facebook, fie că scriem pe blog – toți scriem. Punem pe hârtie sau tastăm pe computer sau telefon cuvinte. Cuvinte scrise care exprimă sentimente și gânduri, emoții sau raționalități. Scriem pentru a vinde ceva, pentru a prezenta ceva sau pentru a educa. Scriem ca să ne distrăm, să ne creștem notorietatea, să câștigăm încredere, respect sau admirație.
Putem scrie mai bine. Hai să lucrăm împreună pe această temă!
La Congress Open Academy învățăm bucuria scrisului. Am creat un curs, am „desenat” un workshop. Ne-am gândit la voi, la tine, cel care citești acest lucru și vrei să scrii mai bine decât ai făcut-o până acum. Workshop-ul nostru se numește Ficțiune și non-ficțiune în lumea online și este un atelier de „creative writing”. Este despre creativitate și transpunerea ei în cuvinte. Te ajută să scrii, să te mărturisești în cea mai agitată lume: lumea online.
Lumea online nu are granițe. E o lume dinamică, în timp real, cu texte adaptate la rigori de lungime și conținut. Ca să fii vizibil, trebuie să știi să faci slalom printre emoticoane, hashtag-uri, prescurtări și englezisme. Trebuie să știi să scrii pentru oricare platforma digitală.
Ce lucrăm?
Lucrăm scrisul fiecăruia dintre voi, scrisul tău, pe platformele care te interesează. Adică:
- Website-ul și blogul (personal sau de companie). O scriitură care cere îndemânare.
- Texte pentru Facebook (cont și pagină). Cum să profiți de comentarii. Explicația foto e tot literatură.
- LinkedIn, o carte de vizită profesionistă. Cum să construiești un CV.
- Pe scurt, despre orice. Impact și viteză.
- Emailul – o construcție care are propria sa rigoare.
- Noțiuni de marketing online.
- Prezența pe alte website-uri (vânzări, jocuri, matrimoniale și numai).
Scopul tău este să îți impresionezi cititorii. Să produci o schimbare în gândurile lor și emoțiile lor. Iar pentru a reuși, trebuie să scrii bine. Se poate învăța acest lucru? Hai să facem o incursiune în lumea cuvintelor. Hai la workshop!
PS – dacă vrei să afli mai multe lucruri despre mine, vizitează-mă pe blog. www.dezacorduri.ro